Journalisten in Irak

Vorig jaar mocht ik samen met collega Felix Meurders een week lang in Irak presentatoren van de Iraakse televisie trainen. Een bijzonder nuttige en ook plezierige ervaring. De stuwende kracht achter dit initiatief is Judit Neurink, een ervaren journaliste die barst van de ambities en aspiraties en verknocht is geraakt aan Irak. Ze schreef er inmiddels twee prachtige, enerverende boeken over.

Maar het door haar opgerichte Independant Media Centre in Kurdistand (IMCK) verkeert in financieel zwaar weer. Dat komt, vermoed ik, mede door het missiewerk dat Judit verricht: de onafhankelijke journalistiek van de grond tillen, die een steun in de rug te geven in dit door oorlog en vriendjespolitiek geteisterde land.

De kas van het IMCK is leeg. En het door Judit zo goed in gang gezette waardevolle journalistieke werk dreigt te stagneren en misschien wel te stoppen. Dat moet voorkomen worden. Judit schreef vandaag aan al haar relaties een mail met de volgende inhoud.

This entry was posted in Geen categorie. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>